FinD - Novice - V Občini Šentjernej sprememba pri izvajanju pomoči na domu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.4.2019

V Občini Šentjernej sprememba pri izvajanju pomoči na domu

Šentjernej, 15. aprila (STA) - V Šentjerneju bodo za izvajanje storitve obvezne javne službe pomoči na domu po predvidoma 24. aprilu, ko poteče pogodba s centrom za socialno delo, novega izvajalca poiskali na javnem razpisu, prav tako zbirajo ponudbe za prehodno obdobje. Na občini so ob opozorilih sindikata, da bo storitev ogrožena, zagotovili, da nihče ne bo prikrajšan.

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije je namreč danes sporočil, da novomeški center za socialno delo storitve pomoči na domu na Šentjernejskem po 24. aprilu ne bo več izvajal. Kdo jo bo, naj ne bi bilo znano oz. naj bi za to poskrbela občina, ki je po zakonu dolžna zagotoviti izvajalca te storitve, so dodali.

Opozorili so še, da so delavke centra za socialno delo, ki so omenjeno storitev opravljale do zdaj, prejele odpoved pogodbe o zaposlitvi, kar je v nasprotju z zakonskimi določbami glede prenosa dejavnosti, ki določajo, da je treba ob prenosu dejavnosti opraviti tudi prenos delavcev, ki so dejavnost opravljali.

Ker menijo, da gre za nezakonito ukinitev pomoči na domu ter hkrati za nezakonite odpovedi, so napovedali tožbe pred pristojnim delovnim sodiščem.

Pravnik šentjernejske občinske uprave Rajko Grimšič je za STA povedal, da šentjernejska občina za omenjeno storitev že zbira ponudbe, za njeno trajno izvajanje pa bo objavila javni razpis.

"To, da se ta ukinja in da občina za svoje občane ne bi poskrbela, ne drži," je poudaril in dodal, da bodo za prehodno razpisno obdobje našli ustreznega ponudnika. Uporabnike omenjene storitve bodo tudi o vsem obvestili.

Glede napovedanih sindikalnih tožb je dejal, da omenjene delavke niso zaposlenke Občine Šentjernej. Ta je po zakonu o socialnem varstvu dolžna zagotoviti pomoč na domu in po načelu preglednosti najti izvajalca, drugo pa ni stvar občine, je še povedal Grimšič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar