FinD - Novice - BTC obeležuje 65-letnico delovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.4.2019

BTC obeležuje 65-letnico delovanja

Ljubljana, 12. aprila (STA) - BTC letos obeležuje 65 let delovanja. Družba želi nadaljevati razvoj, ki presega meje gospodarske družbe, in poiskati novo kakovost življenja v mestu, je izpostavil predsednik uprave Jože Mermal. Ob tem so se po navedbah spletnih Financ pojavile neuradne informacije, da bo Mermal aktivno vodenje družbe prepustil Damjanu Kralju.

Ta teden smo sprejeli sklep, ki bo narekoval razvoj našega podjetja v tretjem desetletju 21. stoletja, in sicer, da iz dvotirnega modela upravljanja preidemo v enotirnega, ki nam bo omogočal intenzivnejše medgeneracijsko povezovanje, je, kot so danes sporočili iz družbe, na slovesnosti povedal Mermal.

Kot pišejo Finance, naj bi skupščina o tem odločala v mesecu dni. Dolgoletni predsednik uprave in eden od lastnikov Mermal naj bi postal predsednik upravnega odbora, izvršni direktor pa sedanji član uprave za trženje in marketing Damjan Kralj.

Mermal je bil arhitekt menedžerskega odkupa BTC leta 2001 in 2002. Lastništvo družbe je v rokah družb Ajdacom, ki ima v lasti 66,5 odstotka BTC, in Invest Point, ki ima 26,8 odstotka BTC. Mermal ima v lasti 13,6 odstotka Ajdacoma in 17 odstotkov Invest Pointa ter je v obeh družbah največji lastnik, navaja časnik.

Podjetje Centralna skladišča na območju današnjega BTC City Ljubljana je bilo ustanovljeno leta 1954, so spomnili v BTC. Leta 1975 je pod imenom Blagovno transportni center osvojilo položaj enega največjih evropskih kopenskih terminalov. Zgodba nakupovalnega središča, kot ga poznamo danes, pa se je začela leta 1990. Leta 1998 so odprli nakupovalno središče BTC City Murska Sobota, leta 2001 pa še BTC City Novo mesto.

Danes ima družba BTC 21 milijonov obiskovalcev letno, ima 475.000 kvadratnih metrov nakupovalnih površin, 100.000 kvadratnih metrov skladiščnih površin in 4000 poslovnih partnerjev. V zadnjih 25 letih je družba BTC skupaj s poslovnimi partnerji na območju BTC Cityja Ljubljana izvedla za 500 milijonov evrov investicij. V projekte na področju trajnostnega razvoja so v zadnjih 18 letih vložili 53,9 milijona evrov, so navedli.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar