FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.4.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 10. aprila (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

V sklopu tehnološke prenove sistema elektronskega javnega naročanja je zaživel prenovljeni portal za podporo tovrstnemu naročanju. Izdelan je na osnovi odzivnega spletnega designa, kar v praksi pomeni, da lahko do njega dostopamo preko različnih naprav in brskalnikov, so sporočili z ministrstva za javno upravo in dodali, da bodo na spletni strani, ki je postala pomembno spletno mesto za naročnike in ponudnike, na voljo tudi druge informacije o sistemu javnega naročanja.

Nadzorni svet Slovenske industrije jekla (Sij) bo kmalu v drugačni sestavi. Delničarji družbe so namreč na torkovi skupščini za nova nadzornika imenovali Štefana Belingarja in Richarda Pochona; Belingar bo nasledil Janka Jenka, ki mu mandat poteče z 11. aprilom, Pochon pa Polono Marinko, ki z 11. aprilom odstopa s te funkcije. Na omenjeni dan bosta Belingar in Pochon tudi nastopila štiriletni mandat, izhaja iz zapisnika skupščine, objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze. Nadzorni svet Sija je sedemčlanski, v njem ostajajo Evgenij Zverev, Mitja Križaj, Boštjan Napast, Helena Ploj Lajovic in Dmitrij Davidov.

Ameriška agencija Moody's je zeleno obveznico v vrednosti 14 milijonov evrov, ki jo je leta 2017 izdala družba Gen-I Sonce, ocenila z odlično oceno (Green Bond Assessment - GB1), so sporočili iz družbe. Podpredsednica in višja analitičarka bonitetne agencije Anna Zubets Anderson je po njihovih navedbah dejala, da je bila GB1 ocena odličnosti prve zelene obveznice v Sloveniji podana predvsem zaradi omogočanja izgradnje sončnih elektrarn vrhunske kakovosti in celovitega poročanja o okoljskih vplivih v času veljave zelene obveznice. Zelena obveznica, katere največja investitorja sta SID banka in Nova KBM, je sicer namenjena iskanju sredstev za trajnostne projekte, ki spodbujajo proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov energije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar