FinD - Novice - Industrijska proizvodnja februarja nižja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2019

Industrijska proizvodnja februarja nižja

Ljubljana, 10. aprila (STA) - Vrednost industrijske proizvodnje je bila februarja za 1,1 odstotka nižja kot januarja, na letni ravni pa je bila za 4,3 odstotka višja, je danes sporočil državni statistični urad. Prihodek od prodaje v industriji je bil medtem na mesečni ravni višji za 0,5 odstotka, na letni pa za 6,9 odstotka.

Vrednost industrijske proizvodnje je bila februarja nižja v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro (za 6,3 odstotka) ter v predelovalnih dejavnostih (za 0,8 odstotka). V rudarstvu je bila proizvodnja višja (za 12,3 odstotka).

Na letni ravni je bila v drugem mesecu vrednost industrijske proizvodnje višja v rudarstvu (za 22,8 odstotka) in v predelovalnih dejavnostih (za 5,2 odstotka), v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro pa je bila nižja (za 6,9 odstotka).

Prihodek od prodaje v industriji je bil februarja višji tako na letni kot na mesečni ravni. Z vidika namenskih skupin izdelkov se je februarja na mesečni ravni zvišal prihodek podjetij, ki proizvajajo izdelke za investicije (za 5,2 odstotka), in podjetij, ki proizvajajo izdelke za vmesno porabo (za 0,8 odstotka). V podjetjih, ki proizvajajo izdelke za široko porabo, je bil nižji (za 2,2 odstotka).

Vrednost zalog dokončane in nedokončane industrijske proizvodnje se je februarja na mesečni ravni znižala za 0,9 odstotka. V predelovalnih dejavnostih se je znižala za en odstotek, v rudarstvu pa za 0,2 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar