FinD - Novice - Na nacionalni konferenci o povečanju izvoza in dodane vrednosti
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2019

Na nacionalni konferenci o povečanju izvoza in dodane vrednosti

Brdo pri Kranju, 10. aprila (STA) - Na 2. nacionalni konferenci o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva, ki bo danes na Brdu pri Kranju, bodo iskali načine za povečanje števila izvoznikov in izvoznih trgov ter dodane vrednosti. Sodelovalo bo okoli 300 predstavnikov podjetij, ministrstev in podpornega okolja, tudi premier Marjan Šarec.

Za cilj letošnje konference so postavili formulo, po kateri bi Slovenija do leta 2025 dosegla 50 milijard evrov izvoza in 60.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega, so sporočili organizatorji - ministrstvi za gospodarstvo in zunanje zadeve, agencija Spirit in Gospodarska zbornica Slovenije.

Razpravljali bodo o prednostnih nalogah države za razvoj konkurenčnih prednosti gospodarstva na mednarodnem trgu, o tem, kako se lahko Slovenija umesti v svetovnem gospodarskem prostoru, katere so primerjalne prednosti Slovenije, ki lahko usmerijo k dejavnostim z višjo dodano vrednostjo, ter kako podjetja prepoznavajo ponujene priložnosti, kakšne so njihove potrebe in kakšna je ponudba podpornega okolja zanje.

Na plenarnem delu bodo predstavili akcijski načrt na področju spodbujanja internacionalizacije in tujih neposrednih naložb Mednarodni izzivi 2019-2020, ki ga je vlada potrdila marca letos, ter načrte gospodarske diplomacije.

Na okroglih mizah bodo razpravljali o povečanju izvoza in dodane vrednosti, vlogi bank pri pospeševanju izvoza, ukrepih ministrstev za razvoj inovacij in podporo internacionalizaciji, položaju Slovenije v globalnem ekonomskem prostoru ter o moči blagovnih znamk.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar