FinD - Novice - Šabeder se bo danes srečal še s predstavniki zdravstvene nege
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.4.2019

Šabeder se bo danes srečal še s predstavniki zdravstvene nege

Ljubljana, 10. aprila (STA) - Minister za zdravje Aleš Šabeder se bo danes sestal še s predstavniki zdravstvene nege. Za sestanek so v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije ministra zaprosili takoj po njegovem imenovanju, predstaviti pa mu nameravajo težave, s katerimi se pri svojem delu srečujejo zaposleni v zdravstveni in babiški negi.

Ker sindikat na prvo pismo s konca prejšnjega meseca ni dobil odgovora, so ministra v ponedeljek znova pozvali k sestanku, v pismu pa mu očitali, da se ves čas ukvarja le z zdravniki, tokrat predvsem specialisti družinske medicine. Medicinskih sester, ki so del zdravstvenega tima in so v ambulantah družinske medicine neposredne sodelavke zdravnikov, pa da ne omeni niti z besedo.

Zato so napovedali, da bodo na redni letni skupščini prihodnjih teden predlagali glasovanje o zaostritvi sindikalnih aktivnosti. Kasneje v ponedeljek pa so vendarle prejeli vabilo na sestanek z ministrom, ki se je pred tem prejšnji teden že sestal s sindikatom zdravnikov družinske medicine Praktikum in v ponedeljek s sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides.

Za danes so poleg sindikata delavcev v zdravstveni negi na sestanek vabljeni tudi drugi sindikati, ki zastopajo zaposlene v zdravstveni negi, in sicer sindikat zdravstva in socialnega varstva, sindikat zdravstva in socialnega skrbstva, sindikat medicinskih sester Florence ter sindikati v zdravstvu, ki delujejo znotraj Pergama.

Pričakovati je, da bodo med težavami, s katerimi se srečujejo v zdravstveni negi, izpostavili tudi pomanjkanje kadra predvsem na najtežjih deloviščih in to, da dokument o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi še vedno ni sprejet. Rok, v katerem naj bi ministrstvo za zdravstvo v skladu z decembra podpisanim stavkovnim sporazumom sprejelo omenjeni dokument, pa je že potekel.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar