FinD - Novice - Ermenčeva in Bobnarjava o kadrovskih primanjkljajih v vojski in policiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2019

Ermenčeva in Bobnarjava o kadrovskih primanjkljajih v vojski in policiji

Ljubljana, 09. aprila (STA) - Na ministrstvu za obrambo sta se danes sešli načelnica generalštaba Slovenske vojske Alenka Ermenc in generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. V pogovorih sta posebno pozornost namenili razpravi o zaposlovanju, saj sta oba organa dejavna delodajalca in se v zadnjih letih srečujeta s podobnimi kadrovskimi primanjkljaji, so sporočili z Morsa.

Srečanje je potekalo v delovnem in sproščenem vzdušju, predstojnici organov v sestavi pa sta se strinjali, da je sodelovanje zelo dobro, so zapisali na ministrstvu za obrambo (Mors).

Ermenčeva in Bobnarjeva sta razpravljali o vzajemnem sodelovanju pri logistični podpori obeh organov, področjih sodelovanja pri izobraževanju in usposabljanju ter sodelovanju pri širšem varovanju državne meje. Prav tako sta spregovorili o podpori policije v času konference načelnikov generalštabov vojsk držav članic zavezništva, ki bo septembra v Ljubljani.

V pogovorih sta posebno pozornost namenili razpravi o zaposlovanju. Strinjali sta se, da je kadrovski bazen v Sloveniji omejen in da je treba razmišljati o delitvi kadra v celotnem obrambno-varnostnem sistemu, pri tem pa upoštevati posebnosti, ki izhajajo iz posameznega poklica.

Na tokratnem srečanju je Bobnarjevo spremljal njen namestnik Jože Senica, pri pogovorih o Slovenski vojski pa so poleg generalmajorke Alenke Ermenc izkušnje delili vodje strokovnih organov z Generalštaba Slovenske vojske, so še navedli na Morsu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar