FinD - Novice - Podpisali pogodbo za širitev Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.4.2019

Podpisali pogodbo za širitev Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje

Grosuplje, 09. aprila (STA) - Grosupeljski župan Peter Verlič in predsednik uprave CGP Martin Gosenca sta danes podpisala pogodbo za širitev Osnovne šole (OŠ) Louisa Adamiča Grosuplje. Gre za okoljsko manj obremenjujočo gradnjo, pogodbena vrednost naložbe znaša dobrih 3,9 milijona evrov. Šola bo nared za učence 1. septembra 2020, so sporočili z občine.

"To bo res lepa šola in se je že močno veselim. V tem času, v času gradnje, pa seveda prosim za potrpljenje in strpnost tako učence, starše, kot tudi zaposlene," je dejal župan in dodal, da bo 1. septembra 2020 v občini "na nebu spet zasijalo močno sonce", ko bodo nov prizidek tudi predali svojemu namenu.

Gosenca je povedal, da imajo z gradnjo šol in na splošno visokogradniških objektov veliko izkušenj. Ena šola je bila zgrajena tudi za občino Grosuplje, pred dobrim letom na Polici, je dodal.

Ravnateljica OŠ Louisa Adamiča Janja Zupančič pa je ob podpisu pogodbe povedala, da nove učilnice, nova športna dvorana pomenijo res veliko izboljšanje za pogoje dela, kakovost pouka, za samo organizacijo dela v šoli. Tako bodo te pridobitve po njenih besedah zelo veseli.

Obstoječi objekt šole se bo razširil za osem učilnic s pripadajočimi pomožnimi prostori, kot so kabineti, garderobe, sanitarije, tehnični prostori itd.. Širitev pa obsega tudi izgradnjo novega športnega objekta, v katerem bodo zagotovili tri vadbene površine z možnostjo organiziranja uradnih panožnih tekmovanj, kot so košarka, rokomet, odbojka, dvoranski nogomet in drugo.

Tu bodo pomožni prostori, denimo garderobe s tuši, sanitarije, prostor za športno opremo, tehničnim prostorom za hrambo tribun, stolov, zaščite poda in drugih pripomočkov za organizacijo različnih dogodkov, prostorom za športne pedagoge in drugimi spremljajočimi prostori. Borilnice v obstoječem objektu šole pa bodo preuredili v garderobe za učence.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar