FinD - Novice - Pinterest naj bi z IPO zbral do 1,5 milijarde dolarjev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.4.2019

Pinterest naj bi z IPO zbral do 1,5 milijarde dolarjev

Washington, 08. aprila (STA) - Družbeno omrežje Pinterest namerava z javno ponudbo delnic (IPO) zbrati do 1,5 milijarde dolarjev. Z vrednostjo delnic, postavljeno med 15 in 17 dolarjev, bi vrednost celotne družbe dosegla 11 milijard dolarjev. To je približno milijardo manj od dosedanjih ocen vrednosti podjetja.

Delnice Pinteresta - portala, ki deluje kot virtualna tabla, na katero ljudje postavljajo bucike oziroma shranjujejo slike in besedila na svojih profilih - bodo pod oznako PINS kotirale na newyorških borzi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po svetu ima Pinterest približno 250 milijonov evrov uporabnikov, vendar mnogi dvomijo v njegovo dobičkonosnost. Lani je namreč podjetje beležilo 63 milijonov dolarjev izgube ob 755,9 milijona dolarjev prihodkov. Leto pred tem je imel 130 milijonov dolarjev izgube in 473 milijonov dolarjev prihodkov.

Po napovedih marketinškega portala Emarketer naj bi Pinterest, ki je zanimiv predvsem za oglaševalce, letos ustvaril milijardo dolarjev prihodkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar