FinD - Novice - Tomaž Besek začasni poslovni direktor HSE
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.4.2019

Tomaž Besek začasni poslovni direktor HSE

Ljubljana, 05. aprila (STA) - Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne (HSE) je na današnji seji za začasnega poslovnega direktorja imenoval Tomaža Beska, sicer člana nadzornega sveta. Doslej je to nalogo opravljal Stojan Nikolić, ki je v ponedeljek postal generalni direktor. Besek bo nalogo poslovnega direktorja nalogo opravljal začasno, le do konca aprila.

Imenovanje začasnega poslovnega direktorja družbe je bilo po oceni nadzornega sveta potrebno zaradi zastavljenega obsega in vsebine nalog, ki so pred poslovodstvom družbe in jih je treba začeti nemudoma izvajati, kot tudi zaradi rednega operativnega dela, so sporočili iz HSE. Mesto poslovnega direktorja bo sicer s 1. majem prevzel Viktor Vračar, ki je doslej vodil družbo Thyssenkrupp dvigala, do nedavnega pa je bil tudi nadzornik HSE.

Potem ko je kot nadzornik pred časom odstopil Milan Perović, nadzorni svet pa zapušča tudi Vračar, je Slovenski državni holding (SDH) v nadzorni svet z 29. marcem imenoval Gorana Brankoviča in Beska, ki je obenem tudi neizvršni direktor v upravnem odboru Družbe za upravljanje terjatev bank.

Hkrati je SDH spremenil tudi akt o ustanovitvi HSE, s katerim ima družba po novem tri poslovodje, od tega enega generalnega in dva poslovna direktorja. Skladno s tem bo nadzorni svet nemudoma pristopil k postopku iskanja tretjega člana poslovodstva - poslovnega direktorja HSE.

Ena pomembnejših nalog novega poslovodstva bo gotovo imenovanje direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš). To kot začasni direktor vodi Mitja Tašler, ki je bil pred tem v Tešu zaposlen kot vodja službe obratovanja. Prejšnji direktor Arman Koritnik je namreč januarja s tega položaja odstopil iz osebnih razlogov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar