FinD - Novice - V pripravi predlog razpisa za specializacije iz družinske medicine
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.4.2019

V pripravi predlog razpisa za specializacije iz družinske medicine

Ljubljana, 05. aprila (STA) - Na zdravniški zbornici po prejemu predloga ministrstva za zdravje pripravljajo razpis specializacij družinske medicine, so potrdili za STA. Za letos načrtujejo 95 mest. V prvem delu jih bo predvidoma razpisanih okoli 60, kar pa se še lahko spremeni, so navedli na ministrstvu. Razpis bo predvidoma objavljen v začetku prihodnjega tedna.

Končno besedilo razpisa mora potrditi ministrstvo, nato pa bo objavljeno na spletni strani Zdravniške zbornice Slovenije, so na zbornici pojasnili za STA.

Predvideno število specializantov, ki bodo letos zaključili specializacijo iz družinske medicine, je 49. Tudi za naslednje leto je minister za zdravje Aleš Šabeder napovedal ugoden priliv specializantov, v letih 2023 in 2024 pa jih bo manj.

Zanimanja za družinsko medicino sicer ni veliko. Lani je velika večina razpisanih mest ostala nezasedenih, na zadnjem razpisu s 60 razpisanimi mesti je bilo na primer osem prijav.

Objava razpisa je eden od ukrepov ministrstva za reševanje nakopičenih težav v primarnem zdravstvu, ki so nekatere družinske zdravnike pripeljali tudi do kolektivnih odpovedi. A sam razpis še ne bo imel takojšnjega vpliva na razbremenitev zdravnikov.

Minister je zato že podpisal odredbo o možnosti uvoza zdravnikov iz držav, ki niso članice EU. Predlog, ki bi omogočal prihod 55 tujih zdravnikov družinske medicine, je v javni razpravi do 11. aprila.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar