FinD - Novice - Podjetniški sklad ponuja spodbude za digitalizacijo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.4.2019

Podjetniški sklad ponuja spodbude za digitalizacijo

Maribor, 07. aprila (STA) - Slovenski podjetniški sklad je v zadnji številki uradnega lista objavil nove javne pozive, ki se nanašajo na digitalizacijo podjetij. Podjetjem ponuja spodbude za pripravo digitalne strategije, za digitalni marketing in za dvig digitalnih kompetenc. Doslej je bilo tako objavljenih že devet vavčerskih pozivov, v pripravi pa so še novi.

Vavčerji so enostavne spodbude malih vrednosti, ki jih lahko koristijo mala in srednja podjetja. Z njimi lahko hitro in enostavno pridobijo nepovratna sredstva v višini 60 odstotkov upravičenih stroškov za različne vsebine oz. od 500 do največ 9999 evrov za posamezni vavčer. Posamezno podjetje lahko koristi za skupaj največ 30.000 evrov vavčerjev letno, rokov za prijave pa ni. Obravnava vlog, oddanih na javne pozive, je hitra, so sporočili iz podjetniškega sklada.

Slovenski podjetniški sklad je februarja letos objavil šest vavčerskih pozivov, in sicer za certifikate kakovosti, za zaščito intelektualne lastnine, za tržne raziskave tujih trgov, za udeležbe na mednarodnih forumih, za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino in za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini.

Zdaj je sklad objavil še paket treh vavčerjev za digitalizacjio, pripravlja pa tudi še nove z različnimi vsebinami. Med njimi na skladu napovedujejo vavčerje za prototipiranje, vavčerje za prenos lastništva ter vavčerje za krožno/zeleno gospodarstvo. Objavljali jih bodo postopoma v letu 2019.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar