FinD - Novice - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo dorekli časovnico pogajanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

8.4.2019

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo dorekli časovnico pogajanj

Ljubljana, 08. aprila (STA) - Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja naj bi se danes dogovorili o časovnici, po kateri bodo vodili pogajanja v letošnjem letu. Na krovni ravni, kjer so k sodelovanju povabljeni vsi reprezentativni sindikati, so se doslej sestali dvakrat. Za zdaj še ni šlo za pogajanja, ampak za sestanka o tem, kako naj bi ta sploh potekala.

Tako je pripravljen predlog časovnice, v kateri bodo določili, kdaj in na kakšen način se bodo pogajali o posameznih vprašanjih. K pogajanjem o vrsti vprašanj so se vlada in sindikati sicer zavezali s stavkovnimi sporazumi in dogovorom o plačah, ki so jih podpisali 3. decembra.

Med prvimi temami bo predvidoma višina regresa za letošnji dopust. Na mizi je namreč že zahteva Konfederacije sindikatov javnega sektorja, ki za tiste z najnižjimi plačami predlaga regres v višini 1300 evrov bruto, nato pa v odvisnosti od plačnega razreda še dve višini regresa, 1200 oz. 1000 evrov bruto. Vlada bo svoje izhodišče predvidoma določila v tem tednu.

Na zadnji seji pa je vlada že sprejela izhodišča za pogajanja o ureditvi povračil stroškov prevoza na delo in z dela, po katerem bi kot edini kriterij upoštevali razdaljo do delovnega mesta. Vlada predlaga kilometrino v višini devetih odstotkov cene neosvinčenega 95-oktanskega bencina.

Med prvimi vprašanji, ki se jih bodo lotili, je skoraj zagotovo letošnji regres za letni dopust. Na mizi je namreč že zahteva Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar