FinD - Novice - Policijska sindikata zaskrbljena nad izvrševanjem stavkovnih zahtev
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

5.4.2019

Policijska sindikata zaskrbljena nad izvrševanjem stavkovnih zahtev

Ljubljana, 05. aprila (STA) - V policijskih sindikatih so zaskrbljeni nad izvajanjem stavkovnega sporazuma. Ravnanje vladnih predstavnikov tako pred kot po sklenitvi sporazuma po njihovih navedbah vse bolj kaže na to, "da gre za navidezno izvrševanje pravic". Na vlado sta sindikata zato naslovila pobudo, da svoje zastopnike pri dialogu z njimi zamenja.

V Sindikatu policistov Slovenije in Policijskem sindikatu Slovenije menijo, da trenutni vladni zastopniki ovirajo izvrševanje podpisanega sporazuma. Zato želijo, da se jih zamenja s takšnimi, ki "bodo v socialnem dialogu sposobni voditi dialog, strokovno, zakonito, skrbno, vestno in pošteno" in ki bodo dajali primerno zavarovanje, da bodo pravice oziroma obveznosti izpolnjene.

Vse od decembrskega sporazuma o razreševanju stavkovnih zahtev v sindikatih namreč ugotavljajo, da se soočajo s "poskusi izigravanja in različnega tolmačenja zapisanih določb". Pri tem so kritični predvsem do državne sekretarke na ministrstvu za notranje zadeve Melite Šinkovec, ki po pooblastilu ministra Boštjana Poklukarja vodi dialog s sindikatoma glede izvrševanja sporazuma.

Različno razumevanje pri izpolnjevanju sporazuma je po navedbah sindikatov v več točkah. Med drugim so spomnili, da so v sporazumu dogovorili tudi plačilo delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela po posebnem vladnem projektu v vrednosti 15 milijonov evrov, nato pa se je zataknilo pri različnem razumevanju, ali so v to vrednost vključeni tudi stroški delodajalca.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar