FinD - Novice - Minister Šabeder bo nadaljeval iskanje rešitev za primarno zdravstvo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

3.4.2019

Minister Šabeder bo nadaljeval iskanje rešitev za primarno zdravstvo

Ljubljana, 03. aprila (STA) - Minister za zdravje Aleš Šabeder bo danes nadaljeval z iskanjem rešitev za nakopičene težave v primarnem zdravstvu. Dopoldne se bo sestal s koordinativnim telesom družinske medicine. Danes bo zasedal tudi razširjeni odbor zdravniškega sindikata Fides ob prisotnosti sindikalnih zaupnikov s primarne ravni.

Družinski zdravniki že dlje časa opozarjajo na nevzdržne razmere zaradi obremenjenosti, v več zdravstvenih domovih so zagrozili s kolektivnimi odpovedmi. V začetku tedna jo je uresničilo že 23 kranjskih zdravnikov. Brez osebnega zdravnika bi tako po 60-dnevnem odpovednem roku ostalo več kot 40.000 ljudi.

Po Šabedrovih besedah je zato nujno, da se zadeve v tem času uredijo. Po obiskih zdravstvenih domov, v katerih so razmere najbolj kritične, in srečanju s predstavniki sindikata družinskih zdravnikov Praktikum se bo novi minister danes sestal s koordinativnim telesom družinske medicine. Sestavljajo ga predstavniki sindikatov, stroke iz medicinske fakultete in zdravniške zbornice ter ostali ključni deležniki v zdravstvu.

Danes se bodo v luči aktualnega dogajanja na seji glavnemu odboru Sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) pridružili tudi sindikalni zaupniki s primarne ravni. Po seji bodo na novinarski konferenci predstavili odločitev glede realizacije sklepov letne konference sindikata. Na njej so namreč sklenili, da bodo zdravniki na vseh ravneh delali toliko, kot določajo standardi in normativi. Datuma, od katerega se bodo dosledno držali standardov in normativov, takrat še niso določili.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar