FinD - Novice - Nafta dražja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.4.2019

Nafta dražja

Singapur, 02. aprila (STA) - Cene nafte so se danes še zvišale. Rast so spodbudili dobri podatki o industrijski proizvodnji na Kitajskem in v ZDA ter znižanje izvoza nafte iz Venezuele, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent, ki bo dobavljena junija, je bilo treba zjutraj po evropskem času odšteti 69,18 dolarja, kar je 17 centov več kot ob koncu trgovanja v ponedeljek. Cena teksaške lahke nafte za dobavo v maju se je zvišala za 22 centov na 61,81 dolarja.

Raziskavi o razpoloženju nabavnih menedžerjev v proizvodnji na Kitajskem in v ZDA sta pokazali nepričakovano dobre rezultate, kar je omililo bojazni o morebitnem padcu povpraševanja po nafti v dveh največjih svetovnih gospodarstvih.

Na cene so po navedbah dpa vplivali tudi podatki o zmanjšanju izvoza nafte iz Venezuele, katere naftna industrija je pod udarom zaradi pogostih izpadov elektrike in ameriških sankcij. Pozornost vlagateljev bi se lahko sedaj preusmerila k ameriškim naftnim zalogam, danes bodo objavljeni podatki ameriškega zasebnega inštituta API.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar