FinD - Novice - Nadzorniki SDH pripravili naložbeni načrt za Istrabenz Turizem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

2.4.2019

Nadzorniki SDH pripravili naložbeni načrt za Istrabenz Turizem

Ljubljana, 01. aprila (STA) - Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je danes obravnaval naložbeni dokument za Istrabenz Turizem in upravi SDH predlagal, naj ga posreduje vladi v nadaljnjo obravnavo. V dokumentu to naložbo utemeljujejo s prikazom sinergij in ekonomskih učinkov konsolidacije te družbe z nekaterimi drugimi turističnimi družbami.

SDH je moral naložbeni dokument na podlagi sklepa vlade kot skupščine holdinga pripraviti v sodelovanju z gospodarskim in finančnim ministrstvom ter vsemi ostalimi ključnimi partnerji, na katerih sloni realizacija strategije razvoja turizma.

Ko bo vlada dokument potrdila, bodo stekli postopki v Družbi za upravljanje terjatev bank za ustanovitev posebne namenske družbe, na katero bo prenesla pridobljene delnice družbe Istrabenz Turizem.

Nadzorniki SDH so v današnjem nadaljevanju v sredo prekinjene seje tudi potrdili vsebino pogodbe o poslovodenju z Igorjem Kržanom in pooblastili predsednico sveta Karmen Dietner, da jo sklene. Kržan je z današnjim dnem namreč začasno prevzel vajeti v upravi SDH, potem ko je prejšnja predsednica Lidija Glavina v sredo napovedala odhod s tega položaja.

Nadzorni svet je tudi spremenil kadrovsko sestavo komisije za tveganja, ki jo zdaj sestavljajo Janez Vipotnik kot predsednik, Dietnerjeva kot članica in Darinka Virant kot zunanja članica.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar