FinD - Novice - Delničarjem Zavarovalnice Triglav se obeta enaka dividenda kot lani
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2019

Delničarjem Zavarovalnice Triglav se obeta enaka dividenda kot lani

Ljubljana, 28. marca (STA) - Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav bo skupaj z upravo skupščini delničarjev predlagal, naj se del bilančnega dobička v višini 56,8 milijona evrov uporabi za izplačilo dividend. Za leto 2018 je tako predlagana dividenda v višini 2,50 evra bruto na delnico, kar je enako kot lani in tudi tri leta prej.

Tako so na današnji seji sklenili nadzorniki, ki so potrdili tudi revidirano letno poročilo Zavarovalnice Triglav in njene celotne skupine za leto 2018. To bo objavljeno v petek, po nerevidiranih podatkih, objavljenih v začetku meseca, pa je skupina Triglav lani ustvarila 80,8 milijona evrov čistega dobička, kar je 16 odstotkov več kot leto prej. Premije so na letni ravni narasle za sedem odstotkov na nekaj več kot eno milijardo evrov.

Matična družba je v letu 2018 ustvarila 65,5 milijona evrov čistega dobička, kar predstavlja petodstotno rast, premije so narasle za šest odstotkov na 660,2 milijona evrov.

Predlog dividende sledi določilu dividendne politike zavarovalnice, da se za izplačilo dividend nameni najmanj 50 odstotkov konsolidiranega čistega dobička, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Ob tem si v zavarovalnici prizadevajo, da višina dividende ni nižja kot v letu pred tem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar