FinD - Novice - Vlada imenovala državne sekretarje na ministrstvih za okolje in zdravje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

29.3.2019

Vlada imenovala državne sekretarje na ministrstvih za okolje in zdravje

Ljubljana, 28. marca (STA) - Vlada je potrdila predlog ministra za zdravje Aleša Šabedra in za njegovega državnega sekretarja imenovala Tomaža Pliberška. Prav tako je ministrski zbor prikimal predlogu okoljskega ministra Simona Zajca ter za državna sekretarja potrdil Aleša Prijona in Marka Mavra. V premierjevem kabinetu bo nov državni sekretar za malo gospodarstvo Franc Vesel.

Kot so pred dnevi za STA pojasnili Šabedrovi sodelavci, je Pliberšek po izobrazbi doktor znanosti s področja gradbeništva. Zdaj je zaposlen kot direktor občinske uprave v Radencih, prej pa je bil direktor uprave na občini Naklo. Pred leti je bil tudi visokošolski sodelavec na mariborski univerzi.

Na ministrstvu za zdravje so za STA danes pojasnili še, da Pliberšek ni član LMŠ in je bil osebna izbira ministra za zdravje Aleša Šabedra, ki ga je k sodelovanju povabil zaradi njegovih izkušenj. Namerava pa minister svojo najožjo ekipo okrepiti tudi s poznavalcem zdravniške stroke.

Po poročanju Večera je sicer ob Pliberškovem imenovanju v političnih kuloarjih slišati kritike na to, da prihaja na visoko politično funkcijo do zdaj tesen sodelavec Romana Leljaka, ki je trenutno župan občine Radenci. "Državni sekretar Pliberšek je bil direktor občinske uprave Radenci od februarja 2019, vendar se je zaradi nestrinjanja z delom župana odločil prevzeti funkcijo državnega sekretarja," so v odzivu zapisali na ministrstvu.

Zajc je medtem v svojo ožjo ekipo je izbral dosedanjega državnega sekretarja Prijona, pristojnega za področje prostora, in Mavra, prav tako dosedanjega sodelavca na okoljskem ministrstvu.

Vlada je prek Twitterja še sporočila, da je imenovala novega državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. To bo Franc Vesel in bo pristojen za malo gospodarstvo. K imenovanju državnega sekretarja za malo gospodarstvo so pozvali v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

Premier Marjan Šarec je v začetku meseca pojasnil, da je bil državni sekretar za malo gospodarstvo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo predviden v spremembah zakona o vladi. "Ker tega zakona ni in kaže, da ga tudi ne bo, bom imenoval državnega sekretarja za malo gospodarstvo v kabinetu predsednika vlade, kot kvoto, z možnostjo dela na gospodarskem ministrstvu," je napovedal po seji vlade v začetku meseca.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar