FinD - Novice - Vzpostavljen portal o trgu elektronskih komunikacij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Vzpostavljen portal o trgu elektronskih komunikacij

Ljubljana, 28. marca (STA) - Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) je vzpostavila portal, ki uporabniku ponuja vrsto podatkov o trgu elektronskih komunikacij v Sloveniji. Na portalu z imenom eAnalitik so zbrani podatki, ki jih posredujejo aktivni operaterji, v prihodnje pa ga nameravajo nadgrajevati s podatki z drugih področij, nad katerimi bdi Akos.

Akos od operaterjev, ki zagotavljajo elektronska komunikacijska omrežja oz. izvajajo elektronske komunikacijske storitve na podlagi zakona o elektronskih komunikacijah, že več let zbira podatke ter ugotavlja stanje na trgu elektronskih komunikacij. Doslej jih je objavljala v svojih četrtletnih poročilih o razvoju trga elektronskih komunikacij.

Zdaj so te podatke zbrali na portalu eAnalitik. Portal ponuja pregled stanja na trgu elektronskih komunikacij na uporabniku prijazen in pregleden način, je danes za STA povedala direktorica Akosa Tanja Muha.

Portal eAnalitik omogoča prikaze podatkov o slovenskem trgu fiksne telefonije, mobilne telefonije, televizije in dostopa do interneta skozi daljše obdobje zadnjih deset let. Pri tem si lahko vsak glede na svoje potrebe in zanimanje izbere časovno obdobje in kazalnike, ki ga zanimajo. Ti se nato izrišejo v grafih in tabelah na zaslonu, mogoče pa jih je tudi izvoziti oz. natisniti.

Portal je namenjen najširši javnosti, je povedala Muha. Pričakovati pa je, da bo za podatki brskali predvsem strokovna javnost, raziskovalci, operaterji in študenti. V prihodnosti bo agencija portal nadgrajevala tako s podatki v okviru elektronskih komunikacij kot tudi s podatki, ki jih skladno s svojimi pristojnostmi zbira na drugih področjih svojega delovanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar