FinD - Novice - Minister Poznič izločen iz odločanja o še treh razpisih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Minister Poznič izločen iz odločanja o še treh razpisih

Ljubljana, 28. marca (STA) - Vlada je določila, da se minister za kulturo Zoran Poznič izloči iz odločanja v postopkih dveh javnih razpisov, ki jih bo v letu 2019 država sofinancirala iz proračuna, namenjenega za kulturo, ter rednega letnega razpisa za sofinanciranje distribucije evropskih avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži.

Minister Poznič se izloči iz odločanja v postopkih javnega razpisa za izbor kulturnih projektov na področju glasbene umetnosti in javnega razpisa za izbor kulturnih projektov na področju vizualnih umetnosti ter rednega letnega ciljnega javnega razpisa za sofinanciranje distribucije evropskih avtorskih in svetovnih kinotečnih filmov v kinematografski mreži in v avdiovizualnih storitvah na zahtevo ter art kino programov za leto 2019, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje.

Kot še piše v sporočilu za javnost, se je vlada v skladu z zakonom o splošnem upravnem postopku in obvestili ministra za kulturo vladi, da so bile v postopku javnega razpisa jasne okoliščine, ki opravičujejo njegovo izločitev iz konkretnih postopkov, določila, da se ministra Pozniča izloči iz odločanja v omenjenih postopkih z namenom odprave dvoma o nepristranskosti pri odločanju.

Vlada pa je tudi določila, da v konkretnih postopkih o vlogah, prispelih na navedene javne razpise, odloči državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Tanja Kerševan Smokvina.

Že na seji 21. marca pa je vlada odločila, da se ministra Pozniča izloči iz odločanja v postopku javnega razpisa za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. V postopku bo o vlogah, prispelih na omenjeni razpis, prav tako odločala državna sekretarka Tanja Kerševan Smokvina.

Pred zaslišanjem aktualnega ministra za kulturo na matičnem odboru so se namreč v medijih pojavili očitki, da bi lahko bila Pozničeva kandidatura za ministra za kulturo v nasprotju interesov. Poznič se je namreč kot direktor zavoda Delavski dom Trbovlje prijavil na omenjeni razpis, kot minister pa bi imel možnost odločanja o rezultatih razpisa, je tedaj odmevalo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar