FinD - Novice - Mojca Vendramin s polnim mandatom na čelu Eko sklada
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Mojca Vendramin s polnim mandatom na čelu Eko sklada

Ljubljana, 28. marca (STA) - Vlada je danes izdala odločbo, s katero v. d. direktorice Eko sklada Mojco Vendramin imenuje za polni štiriletni mandat, ki bo potekel konec marca 2023. Vendraminova je kot v. d. okoljski javni sklad vodila od novembra lani, ko je vlada razrešila dotedanjega direktorja Eko sklada Hinka Šolinca, ki je podal odstopno izjavo.

Vendraminova bo tako polni mandat začela v petek, iztekel pa se bo 28. marca 2023, imela pa bo možnost ponovnega imenovanja, so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).

Nadzorni svet Eko sklada je razpis za direktorja sklada v uradnem listu objavil januarja, Vendraminova, ki je Eko sklad kot v. d. direktorice vodila od lanskega novembra, pa ima po navedbah Ukoma bogate izkušnje s področja dela na politikah blaženja podnebnih sprememb ter učinkovite rabe in obnovljivih virov energije.

Diplomirala je namreč na ljubljanski ekonomski fakulteti na temo makroekonomskih politik in nato magistrirala z delom s področja ekonomike varstva okolja. Do leta 2010 je bila zaposlena na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj kot urednica Ekonomskega ogledala ter spomladanske in jesenske gospodarske napovedi.

Nato se je zaposlila v vladni službi za podnebne spremembe in delala na področju politike podnebnih sprememb, od leta 2011 do imenovanja za v. d. direktorice Eko sklada pa je delovala na področju politike učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije na ministrstvu za infrastrukturo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar