FinD - Novice - Zajc že v četrtek pričakuje imenovanje državnih sekretarjev Prijona in Mavra
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Zajc že v četrtek pričakuje imenovanje državnih sekretarjev Prijona in Mavra

Ljubljana, 27. marca (STA) - Novoimenovani minister za okolje in prostor Simon Zajc je zadovoljen s podporo, ki so mu jo v današnjem glasovanju namenili poslanci. Za državna sekretarja je izbral Aleša Prijona in Marka Mavra, pričakuje, da ju bo vlada imenovala že v četrtek.

"Zadovoljen sem s podporo poslancev, še bolj pa bom, če bodo podprli tudi predloge zakonov, ki jih bomo v kratkem pripeljali v državni zbor," je po imenovanju v izjavi za STA povedal Zajc.

V svojo ožjo ekipo je izbral dosedanjega državnega sekretarja Prijona, pristojnega za področje prostora, in Mavra, prav tako dosedanjega sodelavca na okoljskem ministrstvu. Želi si, da bi ju vlada potrdila že jutri in da bo tako ekipa v polni zasedbi lahko začela z delom.

Tega ni malo, se zaveda novi minister. "Nalog je toliko, da ne vem, s katero bi začel," je dejal. Tako bodo denimo prihodnji teden začeli z odvzemanjem vzorcev v Moravčah, kmalu bodo podpisali dogovor s Trgovinsko zbornico Slovenije (TZS) glede dokončnega umika plastičnih vrečk iz trgovin, začeli bodo pripravljati zakonodajo na področju odpadkov in se lotili prenove zakona o vodah. "Skratka, veliko dela nas čaka," je povzel.

DZ je na današnji seji imenoval Zajca za okoljskega ministra in Aleša Šabedra za ministra za zdravje. Njuno kandidaturo je podprlo 49 poslancev, proti jih je glasovalo 20. Šabeder prihaja na ministrsko funkcijo s položaja generalnega direktorja UKC Ljubljana, Zajc pa je bil doslej državni sekretar na okoljskem ministrstvu.

Ob zaprisegi se je Zajc poslancem zahvalil za podporo in obljubil, da se bo trudil upravičiti zaupanje. "Želim si pa, da bi z vsemi vami dobro sodeloval, saj bomo na ta način za okolje naredili še več," je dejal.

Zajc je na ministrski funkciji zamenjal Jureta Lebna, ki je 26. februarja ponudil odstop, potem ko se je znašel pod plazom očitkov v zvezi z naročilom makete za drugi tir železniške proge Divača-Koper. Vlada Mira Cerarja je maketo marca lani postavila v Kopru, Leben pa je bil vodja tega projekta.

Leben je vse očitke zanikal, a sta s premierjem ugotovila, da bi v takšnih pregretih razmerah težko opravljal delo naprej. Do današnjega imenovanja Zajca je Leben opravljal tekoče posle.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar