FinD - Novice - Novogoriški župan in italijanski veleposlanik v Sloveniji za okrepitev gospodarskih odnosov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Novogoriški župan in italijanski veleposlanik v Sloveniji za okrepitev gospodarskih odnosov

Nova Gorica, 27. marca (STA) - Na obisku pri novogoriškem županu Klemnu Miklaviču se je danes mudil italijanski veleposlanik v Sloveniji Paolo Trichilo. Sogovornika sta izrazila trdno odločenost, da okrepita čezmejne gospodarske odnose. Dogovorila sta se, da bosta s tem namenom organizirala konferenco, na katero bosta povabila podjetnike, investitorje in obrtnike.

Poslovna konferenca naj bi potekala v jesenskem času. nanjo pa bosta povabila tako Severnoprimorsko gospodarsko zbornico kot tudi območno obrtno-podjetniško zbornico, sorodne institucije na italijanski strani ter zainteresirane obrtnike, podjetnike in investitorje, so sporočili iz novogoriške občine.

Miklavič pa bo na na konferenco povabil tudi župane ostalih severnoprimorskih občin.

Pomembna tema pogovora je bila tudi dograditev železniškega križišča v Šempetru pri Gorici, ki bi omogočila boljšo transportno povezavo in s tem doprinesla h gospodarskemu razvoju. Veleposlanik in župan sta se dogovorila, da bosta posredovala pri pristojnih v Sloveniji in Italiji, da bi se projekt čim prej uresničil.

Italijanski veleposlanik je po navedbah novogoriške občine pokazal veliko zanimanja za projekte med Gorico in Novo Gorico, s katerimi vzpostavljajo somestje. Posebej se je zanimal za oživitev Laščakove vile in parka na Pristavi ter izkazal polno podporo kandidaturi Nove Gorice v sodelovanju z Gorico pri projektu Evropske prestolnice kulture 2025.

Po podatkih Severnoprimorske gospodarske zbornice obstaja še veliko možnosti za nastop slovenskih podjetij na italijanskem trgu. Prav to bo tudi tema predavanja ekonomskega svetovalca gospodarskega urada na slovenskem generalnem konzulatu v Milanu Zorka Pelikana, ki ga bo novogoriška občina organizirala kot pripravo na zgoraj omenjeno konferenco.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar