FinD - Novice - Šabeder in Zajc prevzemata vajeti zdravstvenega in okoljskega resorja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.3.2019

Šabeder in Zajc prevzemata vajeti zdravstvenega in okoljskega resorja

Ljubljana, 28. marca (STA) - Novoimenovana ministra za zdravje ter za okolje in prostor, Aleš Šabeder in Simon Zajc, bosta danes prevzela vodenje svojih resorjev ter se kot nova člana vladne ekipe prvič udeležila seje vlade. Ministrski zbor bo danes predvidoma tudi že imenoval nove državne sekretarje na omenjenih ministrstvih.

Oba novoimenovana ministra čaka zahtevno delo, oba sta tudi napovedala, da nameravata nemudoma zavihati rokave. Šabeder se bo danes srečal s sodelavci na ministrstvu in opravil primopredajo s premierjem Marjanom Šarcem, ki je začasno vodil zdravstveni resor.

Že jutri pa ga čakajo pogovori z zdravniki iz primarnega zdravstva. Pomoč pri iskanju rešitev za mnoge težave v zdravstvenem sistemu so mu ponudili tako sindikati kot zdravniška zbornica, ki bo danes na skupščini sprejela deklaracijo za izhod javnega zdravstva iz krize.

Tudi Zajc se zaveda, da ga čaka veliko dela, tako kot Šabeder bo tudi on danes uradno prevzel vodenje svojega resorja. Napovedal je, da bodo že prihodnji teden začeli odvzemanje vzorcev v Moravčah, kmalu bodo podpisali dogovor s Trgovinsko zbornico Slovenije glede dokončnega umika plastičnih vrečk iz trgovin ter začeli pripravljati zakonodajo na področju odpadkov.

Oba novoimenovana ministra sta si že izbrala najožje sodelavce, tako bo vlada predvidoma že danes imenovala nove državne sekretarje. Zajc je za nova državna sekretarja izbral dosedanjega državnega sekretarja Aleša Prijona in Marka Mavra, prav tako dosedanjega sodelavca na okoljskem ministrstvu. Šabeder pa bo za prvega državnega sekretarja predlagal Tomaža Pliberška, doktorja znanosti s področja gradbeništva, ki je trenutno zaposlen kot direktor občinske uprave v Radencih.

DZ je namreč v sredo imenoval Šabedra na mesto ministra za zdravje in Zajca na položaj ministra za okolje in prostor. Njuno kandidaturo je podprlo 49 poslancev, proti jih je glasovalo 20.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar