FinD - Novice - Hrvaška Atlantic grupa odprla nov logistični center
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2019

Hrvaška Atlantic grupa odprla nov logistični center

Zagreb, 26. marca (STA) - Hrvaška Atlantic grupa, katere del je Droga Kolinska, je danes nedaleč od Zagreba odprla približno 20 milijonov evrov vreden nov sodoben logistično-distribucijski center. Center z zmogljivostjo 30.000 paletnih mest bo služil tudi kot poligon za testiranje avtonomnih logističnih robotov, prvi bo s poskusnim delom začel 15. aprila.

Novi center, ki bo odslej osrednji logistični center skupine za hrvaški trg, bo zagotovil ustrezno logistično podporo dolgoročnemu razvoju distribucijskega poslovanja, ki je eden stebrov razvoja in rasti skupine, so sporočili iz Atlantica.

Investicijo so uresničili v sodelovanju s strateškim partnerjem, podjetjem Kamgrad, ki je poslopje zgradilo v vsega sedmih mesecih. Zasnovano je tako, da ga bo mogoče v prihodnje dograditi ter obstoječe skladiščne zmogljivosti povečati v skladu s poslovnimi potrebami.

Kamgrad so označili kot logično izbiro za strateško partnerstvo za izgradnjo centra glede na specifične potrebe skupine, ki ne predvidevajo izgradnje lastnih skladišč, pač pa njihov dolgoročni najem.

Kot zanimivost so dodali, da bodo v novem poslopju s 15. aprilom začeli izvajati pilotni projekt preizkušanja avtonomnega logističnega robota. Gre za prvi komercialni izdelek hrvaškega proizvajalca robotov Gideon Brothers. Robot bo lahko samostojno prevažal blago s težo do 800 kilogramov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar