FinD - Novice - Hoteli Bernardin lani z višjimi prihodki in dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.3.2019

Hoteli Bernardin lani z višjimi prihodki in dobičkom

Portorož, 26. marca (STA) - Družba Hoteli Bernardin je lani ustvarila 31,5 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je devet odstotkov več kot predlani. Od tega so prihodki od prodaje storitev znašali 30,2 milijona evrov oz. pet odstotkov več. Čisti dobiček je znašal 1,59 milijona evrov, potem ko je bil predlani pri 892.000 evrov.

"Poslovanje družbe Hoteli Bernardin je bilo v letu 2018 uspešno. Doseženi rezultati poslovanja so kljub štirimesečnem zaprtju Grand hotela Bernardin zaradi prenove sob nad rezultati, doseženimi v letu 2017," so v današnji objavi na svoji spletni strani zapisali v družbi.

Glavni razlog za višje prihodke je večje število hotelskih nočitev in višja povprečna cena na nočitev, so pojasnili.

Čisti dobiček iz poslovanja je v letu 2018 znašal 1,59 milijona evrov, vseobsegajoči donos poslovnega leta po obdavčitvi pa 1,69 milijona evrov. Sredstva družbe so konec leta znašala 76,72 milijona evrov, kapital pa 52,30 milijona evrov evrov, so še navedli.

Hoteli Bernardin, ki imajo na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, so ena od turističnih družb, ki jih želi država vključiti v državni turistični holding.

Večinska lastnica družbe je Sava, ki ima 55,77-odstotni delež, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ima 25-odstotni delež, nekaj več kot 10 odstotkov ima v lasti srbski poslovnež Miodrag Kostić prek svojih družb, Zavarovalnica Triglav v družbi obvladuje 3,4 odstotka, Kad pa 0,02 odstotka delnic.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar