FinD - Novice - Za Abanko neuradno tri ponudbe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2019

Za Abanko neuradno tri ponudbe

Ljubljana, 22. marca (STA) - Za Abanko, ki jo mora država v skladu z zavezami, danimi Evropski komisiji, privatizirati do sredine letošnjega leta, naj bi po neuradnih informacijah prispele tri zavezujoče ponudbe. SDH, ki vodi postopek prodaje, naj bi se s ponudniki pogajal za višjo ceno, danes pišejo spletne Finance.

Postopek prodaje Abanke po navedbah ministrstva za finance teče v skladu z načrti, v Slovenskem državnem holdingu (SDH) pa informacij zaradi zaupnosti postopka ne razkrivajo.

Postopek prodaje je v fazi oddaje zavezujočih ponudb, ki se je po navedbah ministrstva za finance Andreja Bertonclja iztekel v sredo opolnoči. V medijih se kot kandidati za nakup omenjajo sklad Apollo, madžarska banka OTP, srbska banka AIK, avstrijska Erste Group, sklad Blackstone in sklad Advent.

Po navedbah Financ naj bi ponudbe oddali sklad Apollo, ki je lastnik Nove KBM, banka AIK, lastnica Gorenjske banke, in OTP, ki se je pred leti neuspešno potegovala za Novo KBM.

Nerevidirana knjigovodska vrednost delnice Abanke je po zadnjih razpoložljivih podatkih, ki se nanašajo na konec lanskega septembra, znašala 37,83 evra. Kapital banke je po knjigovodski vrednosti vreden 571 milijonov evrov.

Nekateri analitiki so lansko jesen ocenjevali, da bi se cena za banko lahko gibala v razponu 0,6 do 0,8 knjigovodske vrednosti, torej med približno 343 in 457 milijoni evrov, plus premija, ki se navadno iztrži v takšnem postopku prodaje.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar