FinD - Novice - Borza zanimanje za slovenski trg krepi tudi s spletnimi predstavitvami podjetij
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2019

Borza zanimanje za slovenski trg krepi tudi s spletnimi predstavitvami podjetij

Ljubljana, 22. marca (STA) - Ljubljanska borza je v sodelovanju z NLB in češkim investicijskim podjetjem Wood&Co organizirala prvo letošnjo spletno predstavitev podjetij, s čimer želijo povečati zanimanja za slovenski kapitalski trg. Kot so sporočili, je bil dogodek uspešen, saj so zabeležili 74 registriranih investitorjev, od tega kar 51 mednarodnih iz 19 različnih držav.

Na prvi letošnji spletni predstavitvi v živo je sodelovalo pet družb prve kotacije, in sicer Krka, NLB, Pozavarovalnica Sava, Petrol in Zavarovalnica Triglav. Kot so pojasnili na Ljubljanski borzi, so bili tema preliminarni rezultati za preteklo poslovno leto.

Predstavniki podjetij so v treh urah odgovarjali tudi na vprašanja investitorjev. Nabor vprašanj pa je nakazoval, da so slovenske borzne družbe v svetovnem merilu dobro poznane ter zanimive za tuje investitorje, so zapisali v sporočilu, objavljanem na njihovi spletni strani.

Na dogodku so sicer sodelovali investitorji, ki so predstavljali kapital iz Avstrije, Bolgarije, Hrvaške, Danske, Estonije, Madžarske, Indije, Italije, Litve, Luksemburga, Malte, Črne gore, Nizozemske, Slovaške, Švedske, Poljske, Velike Britanije, ZDA in Slovenije.

Gre za enega izmed številnih aktivnosti, s katerim želi Ljubljanska borza povečati zanimanje za slovenski kapitalski trg in povečati njegovo prepoznavnost in vidljivost. Naslednjo spletno predstavitev bodo izvedli septembra, ko bodo družbe predstavile rezultate poslovanja v prvem polletju poslovnega leta, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar