FinD - Novice - Evropski teden denarja za promocijo finančnega opismenjevanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

25.3.2019

Evropski teden denarja za promocijo finančnega opismenjevanja

Ljubljana, 24. marca (STA) - Na pobudo Evropske bančne federacije se bo prihodnji teden širom Evrope odvil peti Evropski teden denarja. Namen vsakoletne pobude je spodbujanju finančnega izobraževanja, v sklopu katerega vsako leto pripravijo številne dogodke. V Sloveniji izobraževalne dogodke pripravljata združenje bank in Ljubljanska borza.

Namen evropskega tedna denarja, ki bo letos med 25. in 29. marcem, je ozaveščanje o pomembnosti finančnega izobraževanja in dviga ravni finančne pismenosti. To je pomembno zlasti v času hitrega razvoja finančne tehnologije in uveljavitve digitalne narave denarja. Finančna pismenost je pomembna kompetenca sodobne družbe, zato je pomembno izobraževanje mladih.

Pod okriljem združenja bank se bo med drugim drugič doslej odvil evropski denarni kviz, ki je namenjen šolskim razredom s 13- do 15-letnimi učenci. Tekmovanje bo potekalo prek portala za spletno učenje Kahuta, predstavniki zmagovalnih razredov na nacionalni ravni pa bodo 7. maja povabljeni v Bruselj na finale evropskega denarnega kviza.

Dogodek za promocijo finančne pismenosti pripravlja tudi Ljubljanska borza. Med ponedeljkom in sredo bo organizirala dneve odprtih vrat za srednje šole in fakultete: Gremo na borzo, na katerih bodo dijaki in študentje izvedeli vse o borzi, kapitalskem trgu, vlaganju v vrednostne papirje in sklade, borznih trgovalcih in varčevanju.

Evropska bančna federacija, ki združuje 32 nacionalnih bančnih združenj v Evropi, ki zastopajo približno 4500 bank, od leta 2015 pripravlja evropski teden denarja. S številnimi dogodki, delavnicami in izobraževanji želi dvigniti raven finančne pismenosti, ki še vedno ne dosega želene ravni.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar