FinD - Novice - Seja odbora DZ za zdravstvo zaradi negotove udeležbe ministrstva prestavljena na april
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.3.2019

Seja odbora DZ za zdravstvo zaradi negotove udeležbe ministrstva prestavljena na april

Ljubljana, 22. marca (STA) - Nujna seja odbora DZ za zdravstvo o pereči problematiki pomanjkanja družinskih zdravnikov, ki so jo zahtevali poslanci NSi in bi morala biti danes, je prestavljena na 12. april. Predsednik odbora Franc Trček (Levica) je v izjavi za STA kot razlog za prestavitev navedel negotovost v zvezi z udeležbo predstavnikov ministrstva za zdravje na seji.

Trček je ob tem spomnil na četrtkovo sejo odbora za zdravstvo o stanju v zdravstveni in babiški negi, na katero ni bilo nikogar z ministrstva za zdravje. Zaradi tega seje niso mogli končati in se bo nadaljevala 11. aprila. Odsotnost ministrstva je Trček na seji označil za derogacijo DZ in napovedal, da bo o tem obvestil premiera Marjana Šarca, ki začasno vodi zdravstveni resor.

"Težave v zdravstvu so zagotovo politična tema številka ena v državi," je poudaril Trček. Po njegovih besedah bi zato premier Šarec moral najti način, da bi se udeležil seje parlamentarnega odbora, "ali pa bi udeležbo na seji zaukazal zdaj že uradnemu kandidatu za novega ministra za zdravje Alešu Šabedru in potencialnemu kandidatu za državnega sekretarja".

Poslanci NSi so sicer nujno sejo odbora za zdravstvo zahtevali zaradi po njihovi oceni kritičnih razmer na področju družinske medicine. Pričakujejo, da bo ministrstvo za zdravje na seji predstavilo ukrepe in rešitve za izboljšanje zdajšnjega stanja v primarnem zdravstvu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar