FinD - Novice - Davčne obračune je mogoče letos izjemoma oddati z zamudo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.3.2019

Davčne obračune je mogoče letos izjemoma oddati z zamudo

Ljubljana, 21. marca (STA) - Na Finančni upravi RS (Furs) bodo obračune davka od dohodkov pravnih oseb in akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti letos izjemoma sprejemali tudi z zamudo. Rok za oddajo se sicer izteče v ponedeljek, 1. aprila.

"Delovanje sistema eDavki je zaradi tehničnih težav upočasnjeno, kar povzroča težave zavezancem in pooblaščencem pri vnosu podatkov v davčni obračun davka od dohodkov pravnih oseb in akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti ter v priloge, ki so sestavni del obračuna," so sporočili iz Fursa. Težave že odpravljajo.

Ker se bliža rok za oddajo davčnih obračunov za ti dve vrsti davka, zavezance, predvsem računovodske servise, obveščajo, da tistih, ki bodo davčni obračun oddali z zamudo, ne bodo kaznovali zaradi prepozne oddaje vloge. Rok za oddajo obračunov se sicer letos izteče 1. aprila, kazni pa se bodo zamudniki izognili, če bodo dokumente oddali do vključno 8. aprila.

V teh primerih na Fursu zavezancem svetujejo, naj davčni obračun kljub opozorilu o prekoračitvi zakonskega roka za oddajo in napotitvi na oddajo samoprijave ali oddajo davčnega obračuna oddajo kot O - original.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar