FinD - Novice - Ministrstvo za okolje že rešuje izpostavljene težave na področju voda
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.3.2019

Ministrstvo za okolje že rešuje izpostavljene težave na področju voda

Ljubljana, 21. marca (STA) - Ministrstvo za okolje in prostor bo v skladu s priporočili računskega sodišča o dolgoročnem ohranjanju virov pitne vode nadgradilo vsebine, tudi v skladu z rezultati nadaljnjih analiz, so napovedali na ministrstvu. Ob tem so navedli, da so ugotovitve sodišča v načrtu upravljanja voda 2016-2021 prepoznali tudi sami.

Računsko sodišče je v torek izdalo poročilo, v katerem ugotavlja, da je bilo ministrstvo v letih 2016 in 2017 pri dolgoročnem ohranjanju virov pitne vode delno učinkovito. V reviziji je upoštevalo, da je ukrepanje na področju ohranjanja virov pitne vode odvisno tudi od drugih akterjev.

Na ministrstvu so v današnjem odzivu zapisali, da revizijsko poročilo vključuje vrsto priporočil in dva popravljalna ukrepa, ki se nanašajo na vsebine oz. naloge, ki so jih na ministrstvu že prepoznali v načrtu upravljanja voda na vodnem območju Jadranskega morja za obdobje 2016-2021 oz. predstavljajo redne naloge na področju upravljanja voda v vsakem šestletnem načrtovalskem ciklu.

"Revizijsko poročilo izpostavlja tiste ključne vsebine, kjer je že v omenjenem načrtu ugotovljeno, da so potrebne nadaljnje oz. podrobnejše analize vzrokov za prepoznano onesnaženje. Večina teh vsebin je že bila v obravnavi pred izdajo revizijskega poročila in tudi v okviru priprave takšnega načrta za naslednje obdobje se bodo poglobljene aktivnosti nadaljevale," so napovedali.

Državni sekretar na ministrstvu Simon Zajc je poudaril, da je varovanje okolja ter voda osrednje poslanstvo ministrstva. "Ministrstvo pospešeno pripravlja uskladitev področne zakonodaje s spremembo ustave z opredelitvijo pravice do pitne vode ter vsa leta povečuje proračunska sredstva za direkcijo za vode," je dodal. "Štejejo tudi dejanja vsakega posameznika," je dodal in ob svetovnem dnevu voda, ki ga obeležujemo 22. marca, pozval k preudarnemu ravnanju s pesticidi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar