FinD - Novice - Na kratko iz gospodarstva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.3.2019

Na kratko iz gospodarstva

Ljubljana, 20. marca (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Približno 50 zaposlenih banke Intesa Sanpaolo, ki želi pridobiti bolj nacionalni domet v svojem poslovanju, bo imelo z začetkom aprila zaposlitev namesto v Kopru v Ljubljani. Številka je nekoliko nižja od sprva načrtovane. Poslovno središče v Ljubljani bo v objektu Rotonda ob severni obvoznici, kjer poslovalnica banke že deluje, danes pišejo Primorske novice.

Oljka - stranka Slovenske Istre ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek poziva, naj čim prej predstavi investicijski program za drugi tir železniške proge Divača-Koper. Odgovori naj na dvome glede dvotirnosti nove proge ter odgovori na navedbe o nedorečenosti virov financiranja in na vprašanje, kdaj bo zgrajen še drugi tir na novi trasi in s tem dokončno ukinjena stara proga Koper-Divača. Javno predstavitev investicijskega programa projekta bo sicer pristojni parlamentarni odbor opravil v četrtek.

Skupščina slovenske Addiko Bank, ki je v lasti sklada Advent, je v torek odločila, da se od lanskega bilančnega dobička v višini 37,25 milijona evrov za dividende nameni 10 milijonov evrov ali 0,2398 evra na delnico, ostalo pa gre v čisti preneseni dobiček iz prejšnjih let, izhaja iz današnje objave na Ajpesu.

Blejska hotela Lovec in Kompas sta po neuradnih informacijah Financ tik pred prodajo. Kupci naj bi prihajali s Kitajske. Hotela sta v lasti družbe Best Western Premier Hotel Slon, ki ima v lasti tudi hotel Slon v Ljubljani. Direktor družbe Grega Jamnik je za Finance povedal, da o podrobnostih ne more govoriti, potrdil pa je, da vodijo postopek za prodajo omenjenih hotelov.

Slovenski regionalno razvojni sklad je objavil javni natečaj za direktorja sklada. V njem so navedeni pogoji, ki jih morajo kandidati izpolnjevati. Zainteresirani naj prijave pošljejo do 3. aprila, izhaja iz oglasa, danes objavljenega v Delu in Financah.

Gorenje je po umiku delnic z Ljubljanske borze začelo še postopek preučevanja možnosti umika obveznic GV01 in GV02. V kratkem namerava družba začeti z razgovori z imetniki omenjenih obveznic o načinu in pogojih umika obeh dolžniških papirjev iz trgovanja ter morebitnih spremembah pogojev. Končno odločitev o umiku obveznic ter pogoje za umik obveznic bo Gorenje sprejelo po opravljenih pogovorih, so sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar