FinD - Novice - Upravni odbor EIB potrdil 250-milijonsko posojilo za drugi tir
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.3.2019

Upravni odbor EIB potrdil 250-milijonsko posojilo za drugi tir

Ljubljana, 20. marca (STA) - Upravni odbor Evropske investicijske banke (EIB) je po neuradnih informacijah STA potrdil 250 milijonov evrov vredno posojilo za projekt drugi tir med Divačo in Koprom. Zadnjo besedo bo imel sicer odbor direktorjev, ki bo po navedbah ministrstva za infrastrukturo zasedal 9. aprila.

Potem ko je EIB projekt drugi tir sredi februarja uvrstila na seznam tistih, ki jih bo financirala, je zeleno luč posojilu v torek tako prižgal še upravni odbor hišne banke EU.

Zadnja ovira do 250 milijonov evrov vrednega posojila drugi tir čaka v začetku aprila, ko bo o njem odločal še odbor direktorjev. Ob zeleni luči upravnega odbora je sicer malo verjetno, da bi direktorji 9. aprila odločitev spremenili.

Finančna konstrukcija projekta se tako vse bolj zapira. O projektu, za katerega bo potrebnih slabih 1,2 milijarde evrov, bodo v četrtek spregovorili tudi na parlamentarnem odboru za infrastrukturo. Ta bo opravil javno razpravo, s katero želijo po besedah državne sekretarke Nine Mauhler javnosti podrobneje predstaviti investicijski program projekta in pridobiti mnenja zlasti glede vprašanja, kje so še mogoče izboljšave.

Investicijski program je vlada potrdila januarja in s tem odstranila še zadnjo oviro za začetek pripravljalnih del. Izvajalci so s pripravo gradbišč za dostopne ceste že začeli, kmalu bodo dela, ki bodo trajala predvidoma eno leto, tudi stekla.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar