FinD - Novice - Za priznanje podkupovanja stečajnega upravitelja delo v družbeno korist in denarna kazen
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2019

Za priznanje podkupovanja stečajnega upravitelja delo v družbeno korist in denarna kazen

Ljubljansko okrožno sodišče je po priznanju krivde za podkupovanje stečajnega upravitelja Tomaža Kosa v zadevi MKT Print danes obtožena Uroša Šušteršiča in Damjana Murka obsodilo na zaporne kazni, ki jih bosta izvršila z delom v družbeno korist, in plačilom kazni. Kos, ki naj bi pri vodenju stečaja prejemal podkupnino, tega sicer ne priznava.

Murko, ki je bil po besedah sodnice vpleten o dogovarjanje v prodajo kompleksa in podkupovanje stečajnega upravitelja, je dobil 11 mesecev zaporne kazni, ki jih bo odslužil s 660 urami družbeno koristnega dela, plačati pa bo moral tudi 8000 evrov stranske denarne kazni.

Šušteršič je po priznanju kaznivega dejanja podkupovanja dobil šest mesecev zaporne kazni, ki jih bo nadomestil s 360 urami družbeno koristnega dela. Plačati mora tudi 2000 evrov kazni.

Specializirano državno tožilstvo obtoženim v tej zadevi očita kazniva dejanja zlorabe položaja in prejemanja oz. dajanja podkupnine v primeru prodaje kompleksa družbe MKT Print, in sicer naj bi obtoženi kompleks kupili poceni in ga nato prodali naprej končnemu kupcu, sami pa naj bi si razdelili okoli milijon evrov razlike in pri tem nagradili tudi stečajnega upravitelja Kosa. Poleg tega naj bi bili sporni tudi posli z odvozom odpadkov iz podjetja, ki je bilo v stečaju.

Kos, ki je vodil stečaj MKT Print, je od lanskega marca v priporu, grozi pa mu večletna zaporna kazen. Ministrstvo za pravosodje je sicer Kosu odvzelo dovoljenje za opravljanje funkcije stečajnega upravitelja.

Ljubljana, 19. marca (STA) 

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar