FinD - Novice - Cene nafte brez večjih sprememb
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2019

Cene nafte brez večjih sprememb

Singapur, 19. marca (STA) - Na naftnih trgih dan poteka precej umirjeno. Cene nafte so se v azijskem trgovanju le malo premaknile, večinoma so zadržale dvige z začetka tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Za 159-litrski sod severnomorske nafte brent z majskim dobavnim rokom je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 67,68 dolarja, kar je 14 centov več kot v ponedeljek. Zahodnoteksaška lahka nafta z dobavnim rokom aprila se je medtem pocenila za en cent na 59,08 dolarja.

V azerbajdžanskem Bakuju je v ponedeljek potekalo srečanje t. i. skupine Opec plus, naftnega kartela Opec ter nekaterih nečlanic, kot je Rusija. Velike svetovne proizvajalke nafte s Savdsko Arabijo na čelu so se dogovorile, da bodo še naprej delale v smeri krepitve cen nafte.

Ali bodo te države podaljšale omejitve pri proizvodnji nafte, se bodo odločile junija in ne aprila, kot so napovedovale doslej. Med januarjem in junijem so se te države odločile svojo proizvodnjo zmanjšati za 1,2 milijona sodov dnevno.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar