FinD - Novice - Stopnja prostih delovnih mest v EU in območju evra pri 2,3 odstotka
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.3.2019

Stopnja prostih delovnih mest v EU in območju evra pri 2,3 odstotka

Luxembourg, 18. marca (STA) - Povprečna stopnja prostih delovnih mest, ki odraža razmerje med prostimi in vsemi delovnimi mesti, je v četrtem lanskem četrtletju tako v EU kot v območju evra znašala 2,3 odstotka, je danes sporočil evropski statistični urad Eurostat. Stopnja prostih delovnih mest v Sloveniji je v zadnjem lanskem trimesečju znašala 2,2 odstotka.

Kot so zapisali v Eurostatu, je bila stopnja prostih delovnih mest v območju z evrom v tretjem lanskem četrtletju 2,1-odstotna, v četrtem četrtletju leta 2017 pa dvoodstotna. V EU je bila stopnja prostih delovnih mest v predzadnjem lanskem četrtletju 2,2-odstotna, v zadnjem četrtletju leta 2017 pa 2,6-odstotna.

Med državami članicami, za katere so bili na voljo podatki, so največjo stopnjo prostih delovnih mest zabeležili na Češkem (6,0 odstotka), v Belgiji in Nemčiji (po 3,4 odstotka), Avstriji (3,1 odstotka), najmanjšo pa v Grčiji (0,4 odstotka), Bolgariji, na Irskem, v Španiji in na Portugalskem (v vseh po 0,9 odstotka).

Na letni ravni se je stopnja prostih delovnih mest povečala v 20 državah, v Belgiji, na Cipru, Finskem in Švedskem je ostala nespremenjena, znižala pa se je v Estoniji, na Irskem, Hrvaškem, in v Litvi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar