FinD - Novice - Rim želi preprečiti selitev industrije v tujino
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.3.2019

Rim želi preprečiti selitev industrije v tujino

Rim, 17. marca (STA) - Italijanska vlada, ki jo sestavljata stranki Liga in Gibanje pet zvezd, si prizadeva preprečiti selitev proizvodnje domačih podjetij v tujino. Podjetja, ki se želijo na globalnem trgu ponašati z nazivom Made in Italy (Izdelano v Italiji), bodo morala proizvajati v Italiji, predvideva osnutek zakona, ki ga bo vlada poslala v parlament.

V skladu z osnutkom zakona, ki so ga pripravili v Ligi, se bodo morale tradicionalne italijanske blagovne znamke registrirati pri ministrstvu za industrijo. To bo zagotovilo, da bodo do znaka Made in Italy upravičena le tista podjetja, ki proizvajajo v Italiji.

"Želimo braniti proizvodnjo v Italiji," je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnil minister za notranje zadeve in predsednik Lige Matteo Salvini. Na ta način naj bi v Italiji ohranili tudi delovna mesta.

Po Salvinijevih besedah je pomembno braniti poreklo italijanskih izdelkov in hrane. S predlogom zakona vlada ne želi ignorirati pravil prostega trga. "Če želi kdo vlagati v Italiji, je seveda dobrodošel. Če želi uporabljati zgodovinske italijanske blagovne znamke, da bi prodal več, pa bo moral v prihodnje proizvajati v Italiji," je poudaril predsednik Lige.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar