FinD - Novice - Ford zapira 5000 delovnih mest v Nemčiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

18.3.2019

Ford zapira 5000 delovnih mest v Nemčiji

Köln, 17. marca (STA) - Ameriški proizvajalec avtomobilov Ford namerava zapreti 5000 delovnih mest v svojih nemških tovarnah. S tem naj bi privarčevali najmanj 500 milijonov dolarjev, je v pismu zaposlenim zapisalo vodstvo. Krčenje delovne sile je predvideno v tovarnah v Kölnu, Saarlouisu in Aachnu.

"Gre za del že januarja napovedanega prestrukturiranja Fordovega poslovanja v Evropi s ciljem kolikor hitro je mogoče se spet vrniti k dobičkonosnem poslovanju na evropskem trgu," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedal tiskovni predstavnik podjetja.

Pri Fordu si prizadevajo izogniti se "odpuščanjem iz poslovnih razlogov". Število delovnih mest naj bi zmanjšali z izplačilom nadomestil zaposlenim do 49 let ter zgodnjim upokojevanjem zaposlenih nad 50 let. Podjetje v zadnjih desetih letih "ni uspelo dosegati vzdržnega pozitivnega rezultata poslovanja", je časnik Kölner Stadt-Anzeiger povzel pismo vodstva. To pa je potrebno, da bi Ford v Nemčiji dolgoročno imel perspektivo.

Ford v Nemčiji zaposluje približno 24.000 ljudi, od tega skoraj 18.000 v Kölnu, 200 v Aachnu in 6000 v saškem Saarlouisu. To so zaposleni za nedoločen čas, število najemnih delavcev ni znano. Napovedano zmanjšanje števila delovnih mest zadeva tako zaposlene za določen kot nedoločen čas.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar