FinD - Novice - Januarja rast gradbenih del
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2019

Januarja rast gradbenih del

Ljubljana, 15. marca (STA) - Gradbeništvo v Sloveniji se je januarja po decembrskem padcu na mesečni ravni vrnilo k rasti. Vrednost gradbenih del je bila za 10,4 odstotka višja kot decembra in za 4,4 odstotka višja kot januarja lani, je danes objavil državni statistični urad.

Vrednost del na stavbah je bila na mesečni ravni višja za 23,9 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa za 6,5 odstotka.

Na povečanje vrednosti opravljenih del na stavbah je vplivala predvsem višja vrednost del na nestanovanjskih stavbah - ta je bila namreč za 40,2 odstotka višja kot v prejšnjem mesecu, medtem ko je bila vrednost del na stanovanjskih stavbah višja za 1,3 odstotka.

Na letni ravni, glede na januar lani, je bila vrednost del na stavbah nižja za 1,8 odstotka, na gradbenih inženirskih objektih pa je bila višja za 6,7 odstotka.

Padec vrednosti del na stavbah je bil posledica nižje vrednosti opravljenih gradbenih del na stanovanjskih stavbah. Ta je bila za 7,9 odstotka nižja kot januarja lani, medtem ko se je vrednost del na nestanovanjskih stavbah zvišala za 0,1 odstotka.

Glede na povprečje leta 2015 je bila vrednost opravljenih gradbenih del januarja letos višja za 23,1 odstotka. Pri tem je bila vrednost del na stavbah višja za 74 odstotkov, vrednost del na gradbenih inženirskih objektih pa za 9,1 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar