Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2019

Družba Hit se v sodelovanju z biotehnično šolo zavzema za lokalno

Šempeter pri Gorici, 14. marca (STA) - V družbi Hit so v sodelovanju z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici in italijanskim chefom Emanuelom Scarellom predstavili projekt Glocal Gourmet, s katerim želijo povezati lokalne kulinarične zgodbe in prizadevanja za trajnostno prihodnost. Predstavili so zavezo izmenjave znanj s področja enogastronomije in zmanjševanja uporabe plastike.

"Verjamemo v trajnostno prihodnost in v njej vidimo priložnost za dvigovanje dodane vrednosti v turizmu," je, kot so sporočili iz Hita, povedal Martin Šabec, vodja novogoriškega hotela Perla, kjer se je zamisel o projektu tudi razvila.

"Doma ali v veliki hotelski kuhinji lahko ravnamo gospodarno in okolju prijazno, če se prav in dobro organiziramo. S tem pa neposredno vplivamo na naše življenjske razmere danes in za prihodnje generacije," je dodal Šabec.

Zato se je družba Hit še tesneje povezala z Biotehniško šolo iz Šempetra pri Gorici, kjer se 390 dijakov izobražuje v programih gostinstva, živilstva, kmetijstva in naravovarstva. Družba Hit trenutno štipendira pet dijakov iz te šole, ti imajo tudi prednost pri opravljanju delavne prakse.

"Smo v stiku s hrano od zemlje do krožnika. Hrano na šolskem posestvu pridelamo, poberemo, kasneje jo predelamo, pripravimo in ponudimo. Zavedamo pa se, da brez povezovanja, brez sodelovanja s podjetji, izmenjave izkušenj, seznanjanjem z novostmi in praktičnega usposabljanja dijakov, ki v teh podjetjih poteka, si razvoja ne moremo predstavljati. Vzporedno se na šoli ves čas trudimo zmanjšati uporabo plastične embalaže," pa je na današnji predstavitvi povedala ravnateljica Barbara Miklavčič Velikonja.

Dijakom šempetrske srednje šole bodo omogočili tudi neposredno izkušnjo pri delu z velikimi imeni italijanske kuhinje in zagotovili pridelke za kulinarične izzive Glocal Gourmet, ki bodo zrasli na šolskem posestvu.

V Hitu želijo s projektom Glocal Gourmet pospremiti dogajanje do leta 2021, ko bo Slovenija postala evropska gastronomska regija. V družbi Hit predstavljajo tudi več pobud, med katerimi izstopa zaveza k zmanjšanju uporabe plastike v delovnem in domačem okolju.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar