FinD - Novice - Trump za trgovinski dogovor z Britanci po brexitu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2019

Trump za trgovinski dogovor z Britanci po brexitu

Washington, 14. marca (STA) - Medtem ko je dogajanje glede odhoda Velike Britanije iz EU na vrhuncu, je ameriški predsednik Donald Trump pozval k sklenitvi posebnega trgovinskega sporazuma z Britanci. Meni, da so možnosti "neomejene".

"Moja administracija se veseli pogajanj o obsežnem trgovinskem dogovoru z Združenim kraljestvom. Možnosti so neomejene!" je danes na družbenem omrežju Twitterju zapisal Trump.

Kaj se bo zgodilo z brexitom, je trenutno še povsem odprto. Potem ko je britanski parlament v torek že drugič zavrnil ločitveni sporazum z EU, v sredo pa so se poslanci izrekli proti temu, da bi Velika Britanija iz EU izstopila brez dogovora, bo danes parlament glasoval o tem, ali bi EU zaprosili za odlog brexita, ki je predviden za 29. marec.

Evropski parlament pa je danes zavrnil obnovitev pogajanj trgovinskem sporazumu med EU in ZDA. Mandat Evropski komisiji za pogajanja morajo sicer dati države članice, bo pa parlament potrjeval morebitno besedilo sporazuma.

Svet EU za zunanje je februarja poudaril, da se unija ne bo pogajala pod grožnjo ameriških trgovinskih ukrepov in da se bodo pogajanja nemudoma prekinila, če ZDA uvedejo nove carine.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar