FinD - Novice - Lufthansa lani z višjim prihodkom in nižjim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2019

Lufthansa lani z višjim prihodkom in nižjim dobičkom

Frankfurt, 14. marca (STA) - Nemški letalski prevoznik Lufthansa je lani na ravni skupine zabeležil 35,8 milijarde evrov prihodkov, kar je šest odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček se je znižal za osem odstotkov na 2,2 milijarde evrov. Družba je ob pričakovanju dražjega kerozina in cenovnega boja s konkurenco zmanjšala napovedi za letos.

"Leto 2018 je bilo s finančnega vidika še eno uspešno leto za skupino Lufthansa," je v objavi na spletni strani Lufthanse zapisal predsednik izvršnega odbora in glavni izvršni direktor Carsten Spohr in dodal, da so ustvarili drugi najboljši rezultat v zgodovini podjetja.

Prilagojeni dobiček iz poslovanja je po predlanskih rekordnih treh milijardah evrov lani znašal 2,8 milijarde evrov, in sicer kljub višjim stroškom goriva ter višjim stroškom zaradi zamud in odpovedi letov. Stroški za gorivo so znašali 6,1 milijarde evrov, kar je 850 milijonov evrov več kot predlani, stroški zaradi zamud in odpovedi letov pa so se povečali za 518 milijonov evrov na 822 milijonov evrov.

Na rezultat so vplivali tudi stroški v višini 170 milijonov evrov, ki jih je imela hčerinska družba Eurowings z integracijo letal nekdanjega prevoznika Air Berlin.

Prevozniki v skupini - Lufthansa, Swiss in Austrian Airlines ter nizkocenovnik Eurowings - so prepeljale 142 milijonov potnikov, kar je 10 odstotkov več kot predlani in največ doslej.

Največji evropski letalski prevoznik je zmanjšal pričakovanja za leto 2019. Po novem pričakuje, da bodo stroški goriva znašali med 6,7 in 6,8 milijarde evrov, potem ko je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa še januarja pričakovala 6,3 milijarde evrov. Marža poslovanja pa po napovedi znašala med 6,5 in 8,0 odstotka, potem ko je bila lani pri 7,9 odstotka, predlani pa pri 8,3 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar