FinD - Novice - Dars izbral izvajalce za nove sklope rušitev cestninskih postaj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2019

Dars izbral izvajalce za nove sklope rušitev cestninskih postaj

Ljubljana, 14. marca (STA) - Dars je izbral izvajalce za rešitev novih sklopov cestninskih postaj na avtocestah. V treh sklopih je za rušitev in preureditev predvidenih skupno 16 cestninskih postaj, in sicer sedem čelnih in devet stranskih. Hkrati z rušitvami bo Dars izvedel tudi 12 kilometrov obnov smernih vozišč.

Javno naročilo za rušitev in preureditev cestninskih postaj Videž, Bazara, Senožeče, Divača, Kozina ter sanacijo voziščne konstrukcije priključkov Senožeče, Divača in Kozina je Dars oddal edinemu ponudniku, in sicer bo dela za 6,16 milijona evrov opravil konzorcij podjetij CPK, Kolektor CPG in GVO.

Sklop rušitve in preureditve cestninskih postaj Pesnica, Dragotinci, Prepolje ter sanacijo voziščne konstrukcije priključka Šentilj bo izvedel konzorcij VOC Celje skupaj s CVP in GVO. Dars je za ta sklop prejel štiri ponudbe, izbral pa je najcenejšo v vrednosti 4,62 milijona evrov.

Rušitev cestninskih postaj Kompolje, Dob, Blagovica-sever, Blagovica-jug, Lukovica-sever, Lukovica-jug ter Krtina-sever in Krtina-jug ter sanacijo voziščne konstrukcije priključkov Blagovica, Lukovica in Krtina, za katero jo je prispelo pet ponudb, je Dars oddal družbam CVP, GVO, VOC Celje za 9,14 milijona evrov.

Rušitev cestninskih postaj na slovenskem avtocestnem omrežju je sicer posledica uvedbe novega sistema DarsGo, ki je je zaživel aprila lani. Dars je leta 2018 že porušil in rekonstruiral vozišča na območjih cestninskih postaj Torovo na gorenjski avtocesti in Log, Nanos ter Dane na primorskem avtocestnem omrežju.

Poleg omenjenih čelnih so bile lani odstranjene še stranske cestninske postaje na petih avtocestnih priključkih primorske avtoceste, in sicer Unec-sever, Unec-jug, Razdrto-sever, Razdrto-jug, Postojna-sever, Postojna - jug ter cestninski postaji Vrhnika in Logatec. Ob tem so na Darsu obnovili 12 kilometrov smernih vozišč avtocest.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar