FinD - Novice - Quadrofoil pridobil tri milijone evrov za rast in razvoj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2019

Quadrofoil pridobil tri milijone evrov za rast in razvoj

Slovenska Bistrica, 13. marca (STA) - Slovenskobistriški proizvajalec energetsko učinkovitih in tehnološko naprednih ekoloških plovil Quadrofoil je od švicarske investicijske družbe AlpVent pridobil tri milijone evrov za pospeševanje proizvodnje in širitev globalne prisotnosti izdelkov.

Naložbo bodo v podjetju uporabili za širitev proizvodnih zmogljivosti, ki so trenutno zasedene do julija 2019, za bolj agresiven pristop k prodaji in trženju ter za razvoj novih izdelkov, so danes sporočili iz podjetja.

Ob tem bo naložba, ki sodi v financiranje serije A, podjetju pomagala pospešiti preoblikovanje iz zagonskega podjetja v mednarodno podjetje ter pospešila drugo fazo izbora vlagateljev pri financiranju serije B.

V tej fazi želijo postaviti globalna partnerstva za vzpostavitev mednarodne množične serijske proizvodnje, vzpostavitev novega centra za raziskave in razvoj, prodajno-distribucijske mreže, prodajno-servisne mreže ter sistema za oddajanje v najem in skupno rabo.

"Ustvarjamo tehnologijo, ki poganja prihodnost navtične industrije in energetsko učinkovitih sistemov vodnega prometa. Naložba AlpVenta je močan signal, da smo na svojem področju inovativni vodja, in potrditev, da smo doslej delali dobro in prav," v sporočilu navajajo direktorja podjetja Marjana Rožmana.

Po navedbah Quadrofoila velja naložba AlpVent za enega večjih kapitalskih vložkov v visokotehnološko podjetje, osredotočeno na navtiko, ter zvišuje vrednost celotnega financiranja podjetja s strani zunanjih vlagateljev na 4,2 milijona evrov.

Quadrofoil je visokotehnološko razvojno podjetje, v katerem so oblikovali in izdelali prvo popolnoma električno in okolju prijazno hidrokrilno plovilo na svetu.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar