FinD - Novice - Proračun Občine Piran skozi prvo branje
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2019

Proračun Občine Piran skozi prvo branje

Piran, 13. marca (STA) - Piranski občinski svetniki so na torkovi redni seji v prvem branju potrdili predlog občinskega proračuna za leto 2019. Ta predvideva 30,7 milijona evrov odhodkov, pri čemer bo občina namenila skoraj 10,4 milijona evrov za investicijske projekte. Občina sicer načrtuje zadolževanje v višini 1,8 milijona evrov.

Poleg tega je za stroške delovanja javnih služb in zavodov, družbenih dejavnosti, društev ter za subvencije občanom predvidenih 19,3 milijona evrov, dober milijon evrov pa bo namenjen odplačilu obveznosti iz najetih kreditov.

V predlogu proračuna so načrtovani prihodki v višini 25,26 milijona evrov in črpanje prenosa sredstev iz preteklih let v višini 3,68 milijona evrov.

Občina ob tem načrtuje zadolževanje v višini 1,8 milijona evrov za dobo 15 let ali več. Sredstva bodo uporabili za gradnjo zdravstvenega doma v Luciji in maritimno ureditev ob Domu vodnih športov, so že pred časom ob predstavitvi proračunskega dokumenta zapisali na občini.

Poleg omenjenih naložb med ključne investicijske postavke sodijo še izvajanje projektov s področja promocije Slovenije, razvoja turizma in gostinstva ter sanacija škarp in melišč na čelu z delom obmorske pešpoti iz Pirana v Fieso ter dokončanjem sanacije klifa na začetku Pirana. Sredstva bodo vložena še v urejanje in sanacijo cest na območju celotne občine, ureditev pokopališča v Novi vasi, izgradnjo sprehajalne in kolesarske poti ob skladiščih soli Monfort in Grando ter menjavo azbestne strehe na slednjem.

Med drugim se obeta še začetek gradnje kanalizacijskih vodov v aglomeraciji Lucija, začetek novogradnje na območju Vinjole-Nožed ter ureditev obalnega pasu v Portorožu.

Kot je ob predstavitvi dokumenta poudaril župan Đenio Zadković, tokratni proračun sledi izpeljavi že predhodno začetih projektov s poudarkom na bolj kakovostnem življenju občanov, hkrati pa je proračun glede na finančne zmožnosti razvojen in ustrezno uravnotežen.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar