FinD - Novice - Adidas lani skoraj prepolovil dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2019

Adidas lani skoraj prepolovil dobiček

Frankfurt, 13. marca (STA) - Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je lani ustvaril 1,7 milijarde evrov čistega dobička, kar je 45 odstotkov manj kot v predhodnem letu. Padec dobička so v družbi pripisali težavam z dobavo, saj so njihove proizvodne zmogljivosti polno zasedene. Prihodki družbe so na letni narasli za tri odstotke na 21,9 milijarde evrov.

V Adidasu so ob današnji objavi poslovnih rezultatov navedli, da tudi v letošnjem letu pričakujejo rast prihodkov, ki naj bi dosegla med pet in osem odstotkov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Veliko povpraševanje po Adidasovih proizvodih sicer že negativno vpliva na poslovanje družbe, saj ta zaradi težav v dobavni verigi ne zmore zadostiti povpraševanju.

Večje povpraševanje beležijo predvsem v Severni Ameriki, kjer bo po napovedih prodaja rasla tudi letos. Rast spletne prodaje pa je bila lani opazna predvsem na Kitajskem.

Lastniki Adidasa si lahko obetajo po 3,35 evra dividende na delnico, kar je 29 odstotkov več kot v predhodnem letu. Višje izplačilo dobička sicer ni prepričalo vlagateljev, saj so Adidasove delnice na borzi v Frankfurtu uvodoma izgubile 5,6 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar