FinD - Novice - V Rogaški Slatini gradijo nov apartmajski hotel
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.3.2019

V Rogaški Slatini gradijo nov apartmajski hotel

Rogaška Slatina, 12. marca (STA) - Podjetje nekdanjega člana ruske davčne uprave Rolana Bocojeva je po poročanju časnika Delo začelo z gradnjo novega apartmajskega hotela v Rogaški Slatini, ki so ga poimenovali Golden Pegasus. Gradnja naj bi trajala dve leti, stala pa naj bi okoli 15 milijonov evrov. Prihodnje leto pa bo v Rogaški Slatini zrasel še en nov hotel.

Kot poroča časnik Delo, bo Bocojev nov hotel zgradil na območju mizarstva za hotelom Sava v Rogaški Slatini. V njem pa bo 57 večjih, okoli 80 kvadratnih metrov velikih apartmajev višjega cenovnega razreda, ki jih bodo oddajali v najem tudi za več let. Bocojev ima sicer v slatinski občini že tri podjetja, v kraju tudi živi.

Prihodnje leto pa naj bi prav tako Rusinja Lidija Cocorija nasproti železniške postaje v Rogaški Slatini zgradila manjši hotel s 27 sobami, vrednost naložbe je ocenjena na okoli tri milijone evrov. Cocorija že ima hotel v ruskem Sočiju.

Po navedbah časnika je polovica slatinskih hotelov v rokah Rusov, ki v Rogaški Slatini opravijo tudi največ prenočitev in v povprečju v zdraviliškem kraju ostanejo 10,7 dneva. Leta 2017 je npr. hotel Aleksander s petimi zvezdicami kupila družba SWI-Medica zdravnika Nikolaja Vorobjeva, ki je v Rusiji, Švici in Srbiji lastnik več klinik. V lasti ruskega tobačnega mogotca Sergeja Kacijeva so medtem npr. trije ikonski hoteli - Grand hotel Rogaška, Hotel Strossmayer in Hotel Styria.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar