FinD - Novice - Različni deležniki za skupno predstavitev težav v zdravstvu novemu ministru
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

11.3.2019

Različni deležniki za skupno predstavitev težav v zdravstvu novemu ministru

Ljubljana, 11. marca (STA) - Različna združenja, zbornice in sindikati, ki delujejo v zdravstvu, so se na okrogli mizi Zdravniške zbornice Slovenije dogovorili, da bodo najbolj pereče težave v zdravstvu skupaj predstavili novemu ministru, takoj ko bo imenovan. Po besedah predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik gre za vprašanja, kot so slabi pogoji dela in specializacije.

Kot je danes povedala Čebašek-Travnikova, nameravajo ministru predstaviti najbolj pereče težave z celotnega področja zdravstva, kot so slabi pogoji dela ter premalo denarja za naložbe, nabave in plačilo. Opozoriti ga nameravajo na vprašanje specializacij za zdravniške poklice, razen zdravnikov in farmacevtov, na neurejeno zakonsko ureditev kompetenc ter "na številna druga vprašanja, ki se jih ministri v dozdajšnjem in nekaj preteklih mandatih niso lotevali".

Dogovorili so se tudi za ustanovitev neformalnega foruma, v okviru katerega se bodo sestajali in se pripravljali na prvo srečanje z novim ministrom. Kot je znano, je po odstopu Sama Fakina kandidat za novega ministra dozdajšnji generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Aleš Šabeder. Predloga za njegovo imenovanje Čebašek-Travnikova danes še ni želela komentirati.

Kot so naknadno še sporočili z zdravniške zbornice, je bil prvotni namen današnjega srečanja sicer pogovor o standardih in normativih ter pogojih dela v zdravstvenem sistemu, v predstavitvah in razpravi pa se je nato pokazala potreba po skupnem in enotnem nastopu v odnosu do politike in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar